3 Tips om bestuurders veilig te houden tijdens winterweer

Rijden in de winter biedt unieke uitdagingen voor bestuurders, niet alleen professionele. Het maakt ons overmoedig met voertuigen met vierwielaandrijving, waardoor slippen over het ijs ontstaat.

Als bestuurders hun aanpak niet veranderen, leidt dit tot ernstige en mogelijk fatale gevolgen.

We kennen de basisvuistregels voor rijden in de winter:

Vertragen | Laat extra afstand tot de auto voor je | Draai het wiel in een slip

Voor professionele chauffeurs en werknemers die bedrijfsvoertuigen besturen, is er een extra laag voor veiliger rijden in de winter, GPS-tracking.

Hier zijn drie tips over hoe u GPS-tracking kunt gebruiken om bestuurders veilig te houden tijdens winterweer.

Hoe GPS-tracking te gebruiken om ongevallen te voorkomen

Gewoonlijk stellen mensen GPS-tracking waarschuwingen in met enige ruimte voor stuurprogrammafouten. Het verlaten van deze ruimte voor bestuurders omvat het instellen van geposte snelheidswaarschuwingen die niet worden geactiveerd tenzij de bestuurder minstens tien mijl per uur over de geposte snelheidslimiet rijdt of hoge snelheidsdrempels in het algemeen instelt waar de waarschuwing alleen slaat als de bestuurder boven 80 km/ u gaat.

Een beste praktijk tijdens de wintermaanden is om deze drempels veel lager in te stellen en strenger te worden bij het overtreden van deze verwachtingen. Stel bijvoorbeeld de drempel voor de overschrijding van de geposte snelheidslimiet in op twee mijl per uur boven de geposte snelheid van de weg om ervoor te zorgen dat bestuurders dicht bij de limiet blijven en de tijd nemen om naar hun volgende stopplaats te gaan.

Wanneer u strenger wordt in het monitoren van bepaald gedrag tijdens barre omstandigheden, zal dit hen veel sneller beteugelen – het dwingen van best practices voor barre omstandigheden:

  • Vertragen en de tijd nemen om naar je volgende stop te gaan
  • Extra afstand houden tot de auto voor je

Blijf alert op lege batterijen

Batterijen gaan sneller leeg bij koud weer, vooral als ze langere tijd zitten. Het is van vitaal belang om zo nu en dan voertuigen te starten. Een acculader voor de auto is ook belangrijk. Met en GPS-tracker kunt u de spanning op batterijen controleren.

Er kunnen waarschuwingen naar u worden verzonden om u te informeren wanneer de batterijen onder een bepaalde spanning vallen. Het instellen van deze waarschuwing dient als uw herinnering om het voertuig te starten of wat onderzoek te doen om een ​​lege batterij te voorkomen.

Help chauffeurs in nood

Je kunt niet elke situatie voorkomen. Ongevallen doen en zullen gebeuren. Voertuigen gaan ook kapot in barre omstandigheden.

Een paniekknop voor bestuurders dient als laatste redmiddel.

In noodgevallen kunnen chauffeurs paniekknoppen gebruiken om dispatchers / thuisbasis te laten weten dat ze hulp nodig hebben. Het gebruik van paniekknoppen maakt het gemakkelijker om hulp te sturen in noodgevallen voor chauffeurs.