De broer van Elon Musk heeft deze maand voor 8 miljoen dollar aan Tesla-aandelen verkocht op één dag

Kimbal Musk incasseerde in één dag $ 8 miljoen aan Tesla-aandelen.

De broer van Tesla-CEO Elon Musk deed de verkopen als onderdeel van een vast handelsschema.

De Tesla-directeur compenseerde zijn verkopen door aandelenopties uit te oefenen om meer aandelen te kopen.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief, 10 Things Before the Opening Bell.

De broer van Elon Musk heeft deze maand voor 8 miljoen dollar aan Tesla-aandelen verkocht op één dag, volgens een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission. Kimbal Musk verkocht 12.000 aandelen, oftewel 2% van zijn totale belang in het bedrijf voor elektrische voertuigen.

 

 

De jongere broer van de Tesla-chef verkocht de aandelen op 1 april als onderdeel van een handelsplan dat afgelopen mei was overeengekomen, blijkt uit de indiening. Geplande verkopen zijn de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, omdat ze insiders in staat stellen rendement op hun investeringen te realiseren zonder beleggers bang te maken door te denken dat de aandelen overgewaardeerd zijn of dat er slecht nieuws komt.

Kimbal Musk compenseerde zijn verkopen door dezelfde dag aandelenopties uit te oefenen, waardoor hij 12.000 Tesla-aandelen kon kopen voor ongeveer $ 77 per stuk – een totale kostprijs van $ 890.000.

Vorige week vertelde Kimbal Musk aan Bloomberg Markets dat de toekomst van Tesla “erg rooskleurig” was en dat hij enthousiast was over wat komen zou. Hij zei ook dat de bredere energiesector hier een groot deel van zou uitmaken. Bekijk de BAM koers online.

 

In het afgelopen jaar is de aandelenkoers van Tesla met bijna 600% gestegen. Het bereikte eerder dit jaar een recordhoogte van meer dan $ 883, maar crashte begin maart tot ongeveer $ 560. Het aandeel is hersteld en handelt rond de $ 690.

In het eerste kwartaal van 2021 werden een recordaantal van 184.800 Tesla’s afgeleverd en er werden er bijna evenveel geproduceerd, ondanks aanhoudende problemen in de toeleveringsketen in verband met de Covid-19-pandemie.

Als bedrijf voor schone energie profiteert Tesla van hausse in zowel de technologie- als de duurzaamheidssector. Vorige week kondigde president Biden het eerste deel van zijn infrastructuurplan aan, dat belooft de productie en het gebruik van elektrische voertuigen in de VS te ondersteunen. Bekijk FUGRO koers aandeel online.

 

Tesla zal hiervan profiteren en in staat zijn om te rijden op de “groene vloedgolf” die werd geïnitieerd door de toespraak van Biden vorige week, zeiden Dan Ives en Strecker Backe, analisten bij Wedbush, op maandag. Ze hebben Tesla geüpgraded om “beter te presteren” en hun prijsdoelstelling verhoogd tot $ 1000.