Waarom Hebben Veel Boekhouders Zo’n Moeite Met Boekhouden Zonder Boekhoudsoftware?

Ben jij al bezig met een boekhouder zoeken? De meeste kleine tot middelgrote bedrijven hebben geen fulltime boekhouder nodig. De meeste parttime boekhouders die deze bedrijven inhuren, blijven over het algemeen niet lang in de buurt. Deze bedrijven krijgen hun werk gedaan door een boekhoudingsfirma.

  • Over het algemeen levert een boekhoudingsfirma twee soorten diensten, Onsite boekhouddiensten en Offsite boekhouddiensten. In dit artikel wordt in detail uitgelegd wat elk van deze diensten is, en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Online boekhouden is gewoon helemaal niet lastig meer

Voor onsite boekhouding gaat een boekhouder fysiek aan de slag in het bedrijf. Het is enigszins vergelijkbaar met de boekhouder die je inhuurt met enkele verschillen. Het accountantskantoor stuurt een boekhouder naar het kantoor van de klant.

  • Onsite boekhouden heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk het geld dat u bespaart door iemand alleen in te huren voor de dagen die u nodig heeft.
  • Wanneer u over een dergelijke service beschikt, hoeft u niet bij dezelfde boekhouder te blijven als u denkt dat hij/zij niet goed voor u werkt. Bel het bedrijf en u kunt een andere persoon voor u laten werken. Als je de perfecte boekhouder hebt gevonden, kun je het bedrijf vragen om dezelfde persoon te laten werken. Dat mag je nooit doen als je een boekhouder inhuurt.
  • Een ander voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over secundaire arbeidsvoorwaarden. U betaalt rechtstreeks aan de boekhouder, zodat er geen loonstrookje aan te pas komt.

Een boekhouder heeft natuurlijk een hoop regels waar hij mee te maken heeft

Boekhoudkundige en fiscale regels zijn complex en de kans is groot dat de meeste boekhouders deze regels niet helemaal kennen. Wanneer u een dienst op locatie krijgt, zijn er andere boekhouders aan wie uw boekhouder vragen kan stellen. De meeste van deze bedrijven staan op hun tenen om hen te helpen.

  • Er zijn ook enkele nadelen in de onsite boekhouding. Onsite boekhoudingsdienst verschilt van het ene boekhoudingsbedrijf tot het andere. Sommige firma’s hebben een minimale afname van diensten. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u ten minste een bepaald aantal dagen per week moet krijgen om onsite service te kunnen krijgen.
  • Aangezien uw onsite boekhouder niet fulltime voor u werkt, zult u nog steeds wat werk moeten doen, zoals het innen van facturen en rekeningen tijdens de periode dat uw hij of zij niet werkt.
  • Voor de Off-site boekhouding doet de boekhouder het werk in zijn kantoor. Dit soort service wordt ook wel virtuele boekhouddienst genoemd (nee het is geen computer die voor u werkt, een echte persoon werkt aan uw bestanden). In principe is het alsof het kantoor van uw boekhouder weg is van uw bedrijfslocatie. U zult uw documenten zoals facturen, rekeningen, bankafschriften, enz. naar het boekhoudingskantoor moeten sturen.