Wat is draadloos internet? En waarom zijn internet abonnementen tegenwoordig zo enorm uitgebreid geworden voor consumenten?

Wat is draadloos en hoe werkt het? Draadloos kan worden omschreven als de overdracht van informatie tussen twee of meer punten die fysiek niet verbonden zijn. Afstanden kunnen zo kort zijn als een paar meter, zoals bij de afstandsbediening van de televisie, of lang, variërend van duizenden tot miljoenen kilometers voor deep-space radiocommunicatie.

Waarom is het internet zo ontzettend populair geworden? En wat doen we online met internet vergelijken?

Het beste voorbeeld van draadloze technologie is waarschijnlijk de mobiele telefoon. Het eerste draadloze telefoongesprek ter wereld vond plaats in 1880, toen Alexander Graham Bell en Charles Sumner Tainter de fotofoon uitvonden en patenteerden, een telefoon die draadloos gesprekken voerde over gecontroleerde lichtstralen (elektromagnetische golven).

In 1915 dachten American Telephone and Telegraph aan een draadloze telefoon, maar ze waren bang dat deze grote technologie het monopolie op bekabelde diensten in de Verenigde Staten zou ondermijnen. Ze hadden gelijk, een internet abonnement abonnement kiezen is enorm belangrijk en wordt alleen maar belangrijker.

  • Meer dan 85 jaar later heeft dit buitengewone kleine apparaatje een revolutie teweeggebracht in de telefoonindustrie en heeft het de bedrade telefoonmaatschappijen buiten bedrijf gesteld door het aanbieden van gratis langeafstands-, gratis nachten en weekends, gratis zangprogramma’s en het gemak van het hebben van een mobiele telefoon, vrijwel overal waar men onderweg is.
  • Gemeenschappelijke dagelijkse draadloze apparaten omvatten ook, garagedeuropeners, draadloze telefoons, bidirectionele radio’s, satelliettelevisie, satelliet internet, GPS en Wi-Fi.
  • Toen de personal computer begin jaren zeventig populair werd, ontstond het idee van een draagbare personal computer. In 1981 produceerde Adam Osborne de eerste draagbare personal computer (nu laptop genoemd), Osborne 1. Het woog 24 pond, had een 5 inch scherm en kostte 1795 dollar (4.552 dollar vandaag). De vraag naar de laptop schoot omhoog. De consumenten wensten draagbaarheid. Toen de internethausse in de jaren negentig van de vorige eeuw een idee om verbinding te maken met het internet met een draagbare laptop zonder draad tot stand kwam.

Tegenwoordig is internet draadloos, en dat was een flinke revolutie

In tegenstelling tot de hard gelijnde personal desktop computer zou de internetverbinding draadloos zijn en een snellere verbinding vereisen. In 1999 werd het woord Wi-Fi en het yin-yang stijl logo gecreëerd door de Wi-Fi Alliance als een pakkende term voor IEEE 802.11. Vandaag de dag gebruiken meer dan 700 miljoen mensen wereldwijd Wi-Fi en er zijn meer dan 4 miljoen hotspots (plaatsen met Wi-Fi internetverbinding).

Hoe werkt het internet dan precies, en waar kun je het allemaal gemakkelijk gebruiken?

Hoe werkt het? Als je onlangs in een luchthaven, coffeeshop, bibliotheek of hotel bent geweest, is de kans groot dat je midden in een draadloos netwerk zit. Een draadloos netwerk maakt gebruik van radiogolven, net als mobiele telefoons, televisies en radio’s. In feite is communicatie over een draadloos netwerk net zoiets als radiocommunicatie in twee richtingen.